Συμβουλές για καλή στάση στο σπίτι

Καθίστε άνετα
Εάν πρόκειται να καθίσετε σε ένα τραπέζι ή γραφείο στο σπίτι, η σωστή καρέκλα είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη και να στηρίζει τη μέση σας. Αρχικά, καθίστε στο κάθισμά σας έτσι ώστε να διατηρείτε επαφή μεταξύ της πλάτης σας και της πλάτης του καθίσματος. Στη συνέχεια, προσαρμόστε την καρέκλα σας, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας δεν κρέμονται, αντίθετα ότι είναι επίπεδα στο πάτωμα και προσπαθήστε να κρατήσετε τα γόνατά σας στο ύψος των γοφών σας.

Αποκτήστε ένα καλό στρώμα
Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περίπου οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα. Ένα λάθος στρώμα μπορεί να είναι επιζήμιο για τη στάση μας, ενώ η επιλογή του σωστού μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στη μέση, καθώς και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας.

Ένα υποστηρικτικό στρώμα είναι αυτό που πρέπει να ψάχνετε, αλλά αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για να βρείτε το σωστό για εσάς, είναι καλύτερο να ξαπλώσετε σε ένα στρώμα και να το δοκιμάσετε στο κατάστημα πριν το αγοράσετε. Αν είναι πολύ σκληρό θα ωθήσει τα σημεία πίεσής σας εκτός ευθυγράμμισης αλλά αν είναι πολύ μαλακό δεν θα τα υποστηρίξει.

Εάν το στρώμα σας είναι πολύ παλιό ή μπορείτε να νιώσετε τα ελατήρια μέσα σε αυτό, τότε ίσως είναι καλή στιγμή να αποκτήσετε καινούριο.

Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή
Η οθόνη σας θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας σε απόσταση ενός βραχίονα μακριά στο σωστό επίπεδο: το πάνω μέρος της οθόνης σας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς ή λίγο κάτω από το επίπεδο των ματιών, διαφορετικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα με τον λαιμό και τη πλάτη σας. Όταν η οθόνη σας είναι στη σωστή θέση, φροντίστε να τη ρυθμίσετε και στη σωστή φωτεινότητα. Ένα στήριγμα καρπού στο mouse pad μπορεί να μειώσει την πίεση στους καρπούς και τα χέρια σας.

Αν διαπιστώσετε ποτέ ότι αισθάνεστε πόνο, τα μαλακά καψάκια Nurofen ταχείας δράσης 400mg ή το φαρμακούχο έμπλαστρο Nurofen Durance παρέχουν αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο. Αλλά αν διαπιστώσετε ότι έχετε επαναλαμβανόμενο πόνο σε τακτική βάση, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και εάν δεν ανακουφιστείτε, επισκεφθείτε τον γιατρό σας.